sdc32

Mange fantastiske stunder foregår i haven, og haven kan have mange forskellige funktioner. Måske elsker du at sidde på terrassen i forårsvarmen og læse avis eller at plukke frugttræernes frugt, når sensommeren nærmer sig. Måske foretrækker du vinterens snefald og at stå indendøre i en varm stue og beundre vinterlandskabet.

Ligegyldigt hvad du helst bruger din have til, så er der i en have også elementer af glas, som kan være med til at bidrage med nye funktioner eller et smukt udseende til din have. 

Både udestuen og drivhusets består selvfølgelig primært at vinduer – og derfor får du her mere viden om, hvad du kan få ud af henholdsvis at have en udestue og et drivhus, og hvordan du bedst holder det ved lige. 

Moderne udestue

Forlæng sommeren med en udestue

Når sommeren går på hæld, er der stadig mange lyse timer i døgnet, men vejret er måske ikke helt til at sidde ude. Derfor kan det være rigtig lækkert at have en udestue, hvor man kan sidde tæt på haven, selvom det er blevet efterår. 

En udestue består af vægge af vinduer, og det kræver derfor også, at man en gang i mellem holder øje med vinduernes tilstand, om de trænger til en rengøring, for at man kan nyde udestuen. Hvis ruderne bliver for fedtede, er der ikke lige så stor glæde ved at sidde og kigge ud, når det foregår gennem beskidt glas. 

Hvis du ikke selv vil stå for en jævnlig rengøring, kan du selvfølgelig få en professionel vinduespudser ud ind i mellem, så du kun høster alle de skønne fordele ved at have en udestue. 

Det at have en udestue er i hvert fald en fantastisk måde at binde hus og have sammen. I udestuen er der også en helt speciel atmosfære, som kan bidrage til, hvor hyggeligt hjemmet er.  

Drivhus

Dyrk flere grøntsager med et drivhus

Et andet stort element af glas i haven er selvfølgelig drivhuset. Et drivhus giver dig mulighed for at dyrke flere grøntsager og frugter, da temperaturen i et drivhus er højere, fordi solen i løbet af dagen varmer drivhuset op. 

Det gør det muligt at dyrke egne tomater, agurker, basilikum, vindruer og mange flere planter, som kræver lidt mere varme, end den danske sommer tilbyder. 

Ud over at skulle vælge, hvordan dit drivhus skal se ud, er det også vigtigt at huske sig selv på, at det kræver noget rengøring og vedligeholdelse at have sådan et drivhus. Selvom det ikke behøver at være krystalklart som en udestue, er det stadig rarest hvis drivhusets ruder forbliver nogenlunde rene. 

Af den grund kan det anbefales at holde en årlig forårsrengøring, hvor der fejes og pudses vinduer, og hvor alt kan gøres klart til foråret. 

Er du blevet mere interesseret i din have som haveejer? Så find inspiration til dit havearbejde hos Haveselskabet.  

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *